Přeskočit na obsah
Domů » Lekce

Lekce

Lekce ve studiu probíhají formou skupinových a individuálních lekcí.

 

Skupinové lekce

Skupinové lekce v našem studiu probíhají v maximálním počtu 13 klientů plus lektor.

Individuální lekce

Lektor se v lekci věnuje pouze Vám, pouze vašim potřebám. Lekce jsou ideální pro toho, kdo chce na sobě systematicky pracovat, poznat své tělo, naučit se správnému pohybu a dechu. 

Soukromé skupinové lekce

Vhodné pro rodiny, kamarády, kolegy z práce. Lekce pro 2 až 7 klientů.

YOGA

V našem studiu vedeme lekce dle tradičního systému Iyengar jógy. Co je Iyengar jóga?

Iyengar Yoga

Je tradiční styl jógy pojmenovaný podle svého zakladatele B.K.S. Iyengara. Jde o propracovaný systém, který se vyznačuje precizním provedením ásan, vhodnou délkou setrvání v ásaně, správným řazením a propojením pozic v jogové sekvenci. 

Preciznost v provedení ásan vede k menšímu úsilí při setrvání v pozici, vytváří stabilitu a rovnováhu, vede k  proudění energie v těle. Postupně dochází k fyzické a mentální vyrovnanosti, pocitu vnitřního klidu a radosti.

Správně zvolená doba setrvání v ásaně se odvíjí od stupně pokročilosti jógové praxe a od účinku dané ásany. 

Správné řazení a propojení pozic navozuje pocit klidu, vyrovnanosti a štěstí.

Level 0

Iyengar Yoga Tainee je lektor studující koncept Iyengar jógy a připravující se na zkoušky. Vede lekce pro začátečníky.

Level 1,2

Lekce vedena certifikovaným lektorem Iyengar jógy.

Iyengar Yoga – YOGA KURUNTA

Jde o druh cvičení za použití závěsů. Cvičení v závěsu umožní lépe si uvědomit tělo a jeho pozici v prostoru, jindy zase závěsy dodají chybějící stabilitu nebo ohebnost těla. Při cvičení v závěšení dochází k oddálení kloubních ploch a tím dochází ke zlepšení cirkulace, pohyblivosti páteře a kloubů. Cvičení není vhodné pro úplné začátečníky. Pro začátečníky je možné domluvit individuální lekci.

Prosíme na tuto lekci vhodné oblečení –  dlouhé legíny a krátký nebo dlouhý rukáv.

Tato lekce není vhodná : nedávná operace nebo trauma jakéhokoliv vnitřního orgánu, naštípnutí nebo zlomenina, infekce a záněty ušních a nosních dutin, krku, očí a mozku, nedávné poranění hlavy, problémy se srdcem nebo s krevním oběhem, trauma míchy, srůsty obratlů, žaludeční vředy, těhotenství. Menstruace není úplnou kontraindikaci, ale vzhledem k množstvím obrácených poloh není lekce v závěsech vhodná.

Iyengar Yoga pro seniory –  jóga pro seniory

Nikdy není pozdě začít s jógou, je možné začít kdykoliv. Cvičením jógy můžeme výrazně zlepšit pohyblivost páteře a kloubů, tím napomoci správné funkci. 

Restorative Yoga

“Restore“ znamená obnovit, vzkřísit, rekonstruovat nebo regenerovat… Dovolit si uvolnění a zastavení je možnost, kterou každý máme, pokud si uvědomujeme, že relaxace je součástí obnovování mentální i fyzické energie. Relaxace je podmínkou dobrého výkonu, a to vše napomáhá celkovému pocitu vitality. Tato lekce je vedena certifikovaným lektorem Iyengar jógy.

FELDENKRAISOVA METODA

Feldenkraisova metoda používá pohyb jako prostředek k učení a k funkčnímu uvědomování si sebe sama ve vztahu k okolnímu prostředí. Více o metodě se dozvíte v sekci terapie.

PILATES

Pilatesova metoda byla vyvinuta a propracována na počátku 20. stoleti J. Pilatem. Jde o metodu tělesného cvičení, která při cvičení dodržuje šest zásad – soustředěnost pohybu, řízený pohyb, pohyb vycházející ze středu těla, plynulost pohybu, přesnost pohybu a dýchání. Lekce jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé cvičence.